ΜΟΡΙΑΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, η Medicon Hellas Α.Ε. αναγνωρίζεται ως ηγέτης στην προμήθεια προϊόντων βιοϊατρικής διάγνωσης σε όλη την Ελλάδα. Δεδομένης της στενής επαφής μας με συνεργάτες και πελάτες, είμαστε σε θέση να αναπτύσσουμε και να προσαρμόζουμε συνεχώς την γκάμα των προϊόντων μας, καλύπτοντας τις εξελισσόμενες ερευνητικές τάσεις και τις ανάγκες των πελατών μας.

 
Με αυτό κατά νου, έχουμε εξειδικευμένα προσαρμόσει τον κατάλογο λύσεων μοριακής βιολογίας, τόσο σε εργαστηριακό εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα, ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες μας να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, γρήγοροι και ευέλικτοι. 
 

Η αφοσίωσή μας στον τομέα της μοριακής διάγνωσης επιτρέπει στις ομάδες πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης να έχουν την εργαστηριακή εμπειρία που απαιτείται για την παροχή υψηλής ποιότητας υποστήριξης στους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

1 POT Professional

1 POT Professional

Ο υπερφορητός αναλυτής 1 POT Professional, αποτελεί την γρηγορότερη και πιο εύχρηστη λύση για την διαγνωστικά διαπιστευμένη μοριακή εξέταση ανίχνευσης SARS CoV-2. 

Πρόκειται για μια μοναδική λύση που συνδυάζει την ευαισθησία και εγκυρότητα ενός μοριακού τεστ με την ταχύτητα (23΄ μέγιστη διάρκεια τεστ) και προσιτότητα ενός τεστ αντισωμάτων (RAPID TEST). 

Ο αναλυτής μαζί με το κιτ αντιδραστηρίων παρέχουν μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση μοριακής εξέτασης, από την δειγματοληψία μέχρι ανάλυση του αποτελέσματος. Η χρήση του δεν απαιτεί κανέναν επιπρόσθετο εξοπλισμό / αναλώσιμη ύλη και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει την διενέργεια μοριακών τεστ με ευκολία από μη εξειδικευμένο προσωπικό.

1MDXKIT

Το 1 POT είναι ένας πραγματικά φορητός αναλυτής, αφού η ενσωματωμένη μπαταρία του μπορεί να ολοκληρώσει 8 συνεχόμενα μοριακά τεστ σε μία μόνο φόρτιση.

Ο σχεδιασμός του επιτρέπει την εγκατάσταση σε μη εξειδικευμένους χώρους.

Αποτελεί την ιδανική λύση για ένα ευαίσθητο, γρήγορο και έγκυρο μοριακό τεστ για όλους τους χώρους. 

1POT PIC1

Γενικά Χαρακτηριστικά: 

•    Ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth με έξυπνες συσκευές (smartphone/tablet) μέσω δωρεάν App διαθέσιμο για iOS/Android συσκευές.

•    Διαγνωστικά διαπιστευμένη (CE-IVD) ισοθερμική μοριακή μέθοδος (LAMP) εγκεκριμένη για κλινική χρήση.

•    Ταχεία μοριακή ανάλυση δύο στόχων SARS CoV 2, με διάρκεια αντίδρασης από 7’ έως 23’.

•    Όριο Ευαισθησίας 100 αντίγραφα / αντίδραση.

•    Ακρίβεια αποτελέσματος 96.6%.

•    Ενημέρωση για την πορεία αντίδρασης / αποτελέσματος σε πραγματικό χρόνο. 

•    Δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης έως 9 αναλυτών με μια έξυπνη συσκευή.

•    Δυνατότητα λειτουργίας χωρίς παροχή ρεύματος με ενσωματωμένη μπαταρία 3.7V 6500mAh , διάρκειας για 8 διαδοχικά τεστ.

•    Πλήρες σετ αντιδραστηρίων & αναλώσιμων που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

1POTDEVICE

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LINEGENE MINI S

LINEGENE MINI S

LineGene Mini S BIOER - Θερμοκυκλοποιητής πραγματικού χρόνου (Real Time PCR).
Το LineGene Mini S είναι το πιο πρόσφατο προϊόν στην οικογένεια LineGene. Πρόκειται για μια πλήρη αναβάθμιση από την προηγούμενη γενιά του LineGene Mini, με σχεδιασμό για υποδοχή 16/8 δειγμάτων (PCR strip) , νέες οπτικές διαδρομές και τους πιο πρόσφατους τρόπους σάρωσης. Τα 4 κανάλια ανίχνευσης εξασφαλίζουν ότι έχει τις ίδιες ικανότητες ανίχνευσης με όλα τα συμβατικά όργανα qPCR. Το μέγεθος του προϊόντος είναι ιδιαίτερα μικρό και ελαφρύ, παρέχοντας ασύγκριτη φορητότητα. Κατάλληλο για επιστημονική έρευνα, κτηνοτροφία, δασοκομία, χρήση αλιείας.


Το LineGene Mini S μπορεί να ικανοποιήσει απαιτήσεις πελατών είτε στην έρευνα είτε στην κλινική διαγνωστική χρήση προσφέροντας: 
•    Ποσοτικοποίηση γενετικού στόχου,
•    Ποιοτική ανίχνευση στόχου
•    Ανάλυση σημειακού πολυμορφισμού ( SNP analysis)
•    Ανάλυση σημείου τήξεως ( HRM analysis )


* Τα κανάλια ανιχνεύουν τα παρακάτω φθοριοχρώματα

F1:FAM, SYBR Green

F2: VIC, HEX,TET,JOE,CY3,TAMRA

F3:ROX, TEXAS RED

F4:CY5, Quasar-670

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
GENOMERA

GENOMERA

GENOMERA CDXTM - Point of Care Αναλυτής Genomera ABACUS

Το σύστημα GenomEra είναι ένα τελευταίας γενιάς σύστημα αυτοματοποιημένης μοριακής διάγνωσης (MDx) λοιμωδών νόσων. Χαρακτηρίζεται για την γρήγορη, εύκολη και οικονομικά αποδοτική χρήση του με μηδαμινές εργαστηριακές απαιτήσεις, χωρίς να απαιτεί εργαστηριακή εμπειρία από τον χρήστη.

Η μονάδα αποτελείται από έναν ενσωματωμένο θερμικό κυκλοποιητή συνεργαζόμενο με ένα φθορόμετρο χρονικής ανάλυσης, παράγοντας έτσι διαγνωστικά δεδομένα που επεξεργάζονται και αξιολογούνται από τον ενσωματωμένο, ειδικά προγραμματισμένο υπολογιστή. 

   medicon              medicon

Κύρια χαρακτηριστικά: 

 • Υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα ανίχνευσης του επιλεγμένου παθογόνου.
 • Εξαιρετική ταχύτητα επεξεργασίας και ανάλυσης ( π.χ 4 SARS-CoV 2 test σε 50 λεπτά).
 • Ασύγκριτη ευκολία στη χρήση, δεν χρειάζεται προσωπικό με εμπειρία σε μοριακές τεχνικές.
 • Σχεδιασμός κλειστού συστήματος εξιδεικευμένος προς αποφυγή επιμολύνσεων.
 • Αξιοποιεί στερεοποιημένα ανθεκτικά αντιδραστήρια αποφεύγοντας την ανάγκη κατάψυξης.
 • Χαμηλό κόστος αντιδραστηρίων και συντήρησης.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LINEGENE

LINEGENE

LineGene 9600 BIOER-Θερμοκυκλοποιητής πραγματικού χρόνου (Real Time PCR)

Το σύστημα LineGene 9600 plus είναι μία συσκευή Real Time PCR, η οποία εκμεταλλεύεται εξειδικευμένα θερμοηλεκτρικά πλακίδια Peltier προηγμένης τεχνολογίας Ferrotec, ανεπτυγμένη τεχνολογία ανίχνευσης μέσω οπτικών ινών, μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία διασποράς θερμότητας και μοναδικό σύστημα ανίχνευσης υποδοχέα δειγμάτων, παρέχοντας έτσι ταχύτατο ρυθμό θέρμανσης/ψύξης όπως και ανώτερη θερμική ομοιομορφία και ακρίβεια.

Ο αναλυτής έχει χωρητικότητα 96 θέσεων τύπου microplate, με σχεδιασμό 5 διαφορετικών καναλίων ανίχνευσης μήκους κύματος, καλύπτοντας ετσι ολόκληρο το φάσμα φθορισμού. Επίσης, το αυτοματοποιημένο θερμαινόμενο καπάκι καλύμματος μηδενίζει την χειροκίνητη λειτουργία εξασφαλίζοντας έτσι σταθερό κλείδωμα για πολλαπλά μεγέθη πλαστικών. Ο χειρισμός του αναλυτή γίνεται μέσω ενσωματομένου Windows-based tablet με οθόνη αφής, επιτρέποντας έτσι την γρήγορη και εύκολη χρήση και εξοικείωση με το σύστημα.

Το LineGene 9600 plus μπορεί να ικανοποιήσει απαιτήσεις πελατών είτε στην έρευνα είτε στην κλινική διαγνωστική χρήση προσφέροντας: 

 • Ποσοτικοποίηση γενετικού στόχου,
 • Ποιοτική ανίχνευση στόχου
 • Ανάλυση σημειακού πολυμορφισμού ( SNP analysis)
 • Ανάλυση σημείου τήξεως ( HRM analysis )

Χρησιμοποιώντας όλες τις λειτουργίες του λογισμικού που συνοδεύει τον εξοπλισμό.

* Τα κανάλια ανιχνεύουν τα παρακάτω φθοριοχρώματα

F1:FAM, SYBR Green

F2: VIC, HEX,TET,JOE,CY3,TAMRA

F3:ROX, TEXAS RED

F4:CY5, Quasar-670

F5:CY5.5, Quasar-705

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
VAZYME

VAZYME

Αυτόματο μηχάνημα απομόνωσης γενετικού υλικού DNA/RNA VAZYME 32 δειγμάτων

Το πλήρως αυτόματο όργανο απομόνωσης νουκλεϊνικών οξέων (DNA/RNA) VAZYME  παρουσιάζει υψηλή απόδοση σε ποσότητα απομονωμένων νουκλεινικών οξέων (yield) και υψηλή καθαρότητα αυτών, από μια μεγάλη ποικιλία βιολογικών δειγμάτων, όπως αίμα, ιστούς, κύτταρα, σωματικά υγρά, βακτήρια και ιούς, χρησιμοποιώντας τα προ-συσκευασμένα αντιδραστήρια εκχύλισης που βασίζονται σε μαγνητικά σφαιρίδια με βάση το πυρίτιο.

Λόγω της υψηλής αυτοματοποίησης, της γρήγορης και απλής λειτουργίας του, εφαρμόζεται ευρέως στους τομείς της μοριακής διάγνωσης και της ανίχνευσης επιδημικών ασθενειών στα ζώα.

Χαρακτηριστικά:

 • Η υψηλή απόδοση σε ποσότητα και καθαρότητα γενετικού υλικού
 • Η ταχεία απομόνωση μέσω πρωτόκολλου 12 λεπτών
 • Ευελιξία και άνεση μέσω οθόνης αφής
 • Απλή ρύθμιση των λειτουργιών του με πολύ απλό μενού (plug and play)
 • Προστασία από επιμολύνσεις βάση του ακριβή σχεδιασμού του

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MOLE 32M

MOLE 32M

Το όργανο εξαγωγής νουκλεικών οξέων Mole 32M έχει σχεδιαστεί για αυτοματοποιημένη μεταφορά και επεξεργασία μαγνητικών σωματιδίων σε μορφή μικροπλακών. Το όργανο λειτουργεί χωρίς εξαρτήματα ή συσκευές διανομής ή αναρρόφησης. Δείγματα και αντιδραστήρια, συμπεριλαμβανομένων μαγνητικών σωματιδίων, διανέμονται στις πλάκες σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες.
Χαρακτηριστικά:
•    Έξυπνη κυκλική μαγνητική σύνδεση: Ποσοστό αποκατάστασης μαγνητικών σφαιριδίων >99,5%. Μειώστε σημαντικά τα υπολείμματα μαγνητικών σφαιριδίων στο σύστημα.
•    Λειτουργία πολλαπλών αναδεύσεων: 3 επίπεδα ισχύος, 5 επίπεδα συχνότητας εξαρτώμενα από τον τύπο δειγμάτων και τον τύπο αναλώσιμων, για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα εξαγωγής
•    Έλεγχος κατά της μόλυνσης: Προστίθεται με φίλτρο HEPA 11 επιπέδων και λαμπτήρα αποστείρωσης υπεριώδους ακτινοβολίας για την αποτελεσματική διασταυρούμενη μόλυνση.
•    Ανεξάρτητα θερμαντικά στοιχεία: 8 ανεξάρτητα στοιχεία θέρμανσης για πλάκες βαθιών φρεατίων που μπορούν να μειώσουν τις αμοιβαίες παρεμβολές μεταξύ των αντιδράσεων
•    Αποσπώμενη μαγνητική ράβδος: Εύκολη στη συντήρηση και την αντικατάσταση, παρατείνοντας τη λειτουργική διάρκεια ζωής
 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
MOLE 96M

MOLE 96M

Το όργανο εξαγωγής νουκλεικών οξέων Mole 96M έχει σχεδιαστεί για αυτοματοποιημένη μεταφορά και επεξεργασία μαγνητικών σωματιδίων σε μορφή μικροπλακών. Χρησιμοποιώντας προγεμισμένες μικροπλάκες αντιδραστηρίων ανάλογα με τον τύπο του δείγματος, το Mole 96M προσφέρει σταθερό, αξιόπιστο διάλυμα εκχύλισης DNA ή RNA.

•    Ελάχιστος χρόνος χειροκίνητης χρήσης: Εξαγάγετε υψηλής ποιότητας νουκλεϊκό οξύ σε ταχύτητα έως 13 λεπτά.

•    Έλεγχος μόλυνσης: Υπάρχουν μηχανισμοί σχεδιασμένοι για την πρόληψη της εκτόξευσης υγρού, περιορίζοντας την μόλυνση μεταξύ δειγμάτων και μεταξύ παρτίδων, ελέγχοντας αυστηρά την πρόληψη της διασταυρούμενης μόλυνσης και διασφαλίζοντας την ακρίβεια της διαδικασίας.

•    Υψηλή συμβατότητα: Λειτουργεί με πολλαπλούς τύπους δειγμάτων και αντιδραστήριο εξαγωγής γενετικού υλικού.


•     Έξυπνη κυκλική μαγνητική σύνδεση: Ποσοστό αποκατάστασης μαγνητικών σφαιριδίων >99,5%. Μειώστε σημαντικά τα υπολείμματα μαγνητικών σφαιριδών στο σύστημα.

•    Πολλαπλές λειτουργίες προγραμματισμού: Ευέλικτος και αποδοτικός προγραμματισμός πρωτόκολλων , ικανό για την εξ αποστάσεως επεξεργασία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ